()

Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Zeytinyağlı Biber Dolması yemeği sofralarınıza geliyor! 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı:

  1. Öncelikle iç malzemesi için yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye dökün, ardından yemeklik doğranmış soğanları tencereye ekleyip kavurun.
  2. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.
  3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave edip hafifçe kavurun.
  4. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker ve tuz ekleyin.
  5. Karıştırarak ocaktan alın. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyin, güzelce karıştırın.
  6. Diğer taraftan dolmalık biberleri kapak kısmını açın ve güzelce yıkayın.
  7. Her biberin içine iç harcından doldurarak tencereye yerleştirin.
  8. Dolmaların kapağını kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın. Burada önemli olan nokta, pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepeleme doldurmak gerekir.
  9. Yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmanız yeterli olacaktır.
  10. Son olarak üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
  11. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  12. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)