Zeytinyağlı Biber Dolması
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Zeytinyağlı Biber Dolması yemeği sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Öncelikle iç malzemesi için yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye dökün, ardından yemeklik doğranmış soğanları tencereye ekleyip kavurun.
- Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave edip hafifçe kavurun.
- Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker ve tuz ekleyin.
- Karıştırarak ocaktan alın. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyin, güzelce karıştırın.
- Diğer taraftan dolmalık biberleri kapak kısmını açın ve güzelce yıkayın.
- Her biberin içine iç harcından doldurarak tencereye yerleştirin.
- Dolmaların kapağını kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın. Burada önemli olan nokta, pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepeleme doldurmak gerekir.
- Yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmanız yeterli olacaktır.
- Son olarak üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun!