Zeytinyağlı Bezelye Yemeği
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Zeytinyağlı Bezelye Yemeği sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.
- Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
- Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatarak, yaklaşık 20-30 dakika boyunca bezelyeler yumuşayana dek pişirmeye bırakın.
- Bu sırada limonun suyunu sıkın. Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
- Bezelye piştikten sonra tencerenin altını kapatıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin.
- Ilınan bezelyeye limonlu sosu ilave ederek karıştırın.
- Üzerine dereotunu ekleyerek soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin.
Afiyet olsun.