Yoğurtlu Kebap
Dünya Mutfağına Ekmek Bandık, sizler için sofralarınıza damga vuracak nefis bir Yoğurtlu Kebap hazırladık.
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp üzerine doğradığınız ekmekleri ekleyin.
- Kavurduktan sonra üzerine domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp üzerine kıymayı ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun.
- Ardından 3 adet ince ince doğranmış yeşil biber, 2 adet minik küpler halinde doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası
- ekleyip, domatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Hazırladığınız kıymalı harcın üzerine tuz ve karabiber koyup, karıştırın.
- Diğer tarafta çukur bir kap içine yoğurt, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip iyice çırpın.
- Kızaran ekmekleri servis tabağına dizin. Üzerine çırpılmış yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine ise kıymalı sosu yayıp, 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz serpiştirin.
Afiyet olsun.