()

Dünya Mutfağına Ekmek Bandık, sizler için sofralarınıza damga vuracak nefis bir Yoğurtlu Kebap hazırladık.
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp üzerine doğradığınız ekmekleri ekleyin.
  2. Kavurduktan sonra üzerine domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp üzerine kıymayı ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun.
  4. Ardından 3 adet ince ince doğranmış yeşil biber, 2 adet minik küpler halinde doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası
  5. ekleyip, domatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  6. Hazırladığınız kıymalı harcın üzerine tuz ve karabiber koyup, karıştırın.
  7. Diğer tarafta çukur bir kap içine yoğurt, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip iyice çırpın.
  8. Kızaran ekmekleri servis tabağına dizin. Üzerine çırpılmış yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine ise kıymalı sosu yayıp, 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)