Viyana Bisküvisi
Her ısırıkta size Viyana esintilerini hissettirecek nefis bir tatlı tarifiyle geldik! 🍫🍪🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Viyana Bisküvisi Yapılışı:
- Tereyağı, pudra şekeri ve şekerli vanilin karıştırarak krema haline getirin.
- Unu ve mısır ununu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
- Karışımı ucunda 1 cm’lik duy olan bir sıkma torbasına doldurun.
- Karışımı gül şeklinde parçalar oluşturacak şekilde ve aralarında boşluklar bırakarak pişirme kağıdının üzerine sıkın.
- Kızarana kadar 180 derece fırında 12-15 dk pişirin. Soğumaya bırakın.
- Kremayı ısıtın. Kaynamadan önce ocaktan alın ve kahvenin üzerine dökün.
- Demlenmesi için 4 dk bekleyin ve süzün. Tereyağı, pudra şekeri ve kahve aramalı kremayı açık bir renk alana kadar çırpın.
- İki bisküvi arasına sürün. Üstlerine kakao ve pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.