Vezir Parmağı
Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta Vezir Parmağı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamuru için;
- Tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba alarak karıştırın.
- Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin.
- Şekil verdiğiniz hamurları irmiğe bulayarak tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından alıp 5 dakika dinlendirin ve soğuyan şerbeti üzerine dökün ve tatlının tamamen çekmesini sağlayın.
Afiyet olsun.