()

Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta Vezir Parmağı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

  1. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın.
  2. Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Hamuru için;

  1. Tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba alarak karıştırın.
  2. Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin.
  4. Şekil verdiğiniz hamurları irmiğe bulayarak tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin ve soğuyan şerbeti üzerine dökün ve tatlının tamamen çekmesini sağlayın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)