()

Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Topalak Yemeği harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




YAPILIŞI

  1. Bulguru, yumurtayı, soğanı, unu, tuzu, baharatları ve suyu bir kaba ekleyip yoğurun.
  2. Harçtan küçük orta büyüklükte yuvarlaklar yapın.
  3. Bir tencerede yağı eritip küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.
  4. Salçayı ilave edin, ½ çay kaşığı tuz ve haşlanmış nohutları ekledikten sonra suyu ekleyip, kaynamaya bırakın.
  5. Topalakları tencereye ekleyin.
  6. Topalaklar yukarı çıkmaya başlayınca ocağı kısın.
  7. Bir yanda sıvı yağda kızarttığınız nane ve pul biberi servis ettiğiniz çorbanın üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)