Topalak Yemeği
Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Topalak Yemeği harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
YAPILIŞI
- Bulguru, yumurtayı, soğanı, unu, tuzu, baharatları ve suyu bir kaba ekleyip yoğurun.
- Harçtan küçük orta büyüklükte yuvarlaklar yapın.
- Bir tencerede yağı eritip küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.
- Salçayı ilave edin, ½ çay kaşığı tuz ve haşlanmış nohutları ekledikten sonra suyu ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Topalakları tencereye ekleyin.
- Topalaklar yukarı çıkmaya başlayınca ocağı kısın.
- Bir yanda sıvı yağda kızarttığınız nane ve pul biberi servis ettiğiniz çorbanın üzerine dökün.
Afiyet olsun.