()

Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Tavuklu Sultan Kebabı sofralarınıza geliyor! 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

  1. Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
  2. Tavukları kuş başı doğrayın, tavaya alarak arada karıştırarak pişirin.
  3. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  4. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave edin.
  5. Daha sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
  6. Baharatları da ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.
  7. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  9. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
  10. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
  11. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
  12. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  13. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
  14. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün ve rendelenmiş kaşar ekleyin.
  15. 190°C fırında 15 dakika peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)