Tavuklu Sultan Kebabı
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Tavuklu Sultan Kebabı sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
- Tavukları kuş başı doğrayın, tavaya alarak arada karıştırarak pişirin.
- Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave edin.
- Daha sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
- Baharatları da ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.
- Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
- Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
- Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
- Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün ve rendelenmiş kaşar ekleyin.
- 190°C fırında 15 dakika peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.