Tavada Kırpık Börek
Kahvaltıların aranan lezzeti Tavada Kırpık Börek tarifiyle sizlerleyiz. 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Kırpık börek için öncelikle yufkaları üst üste yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız rulolarınızı ince şeritler halinde kesin ve elinizle açın.
- Sosu için uygun bir kabın içerisine yumurtaları alın ve tel çırpıcı ile güzelce çırpın.
- Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve pul biberi ekleyerek tekrar çırpın.
- Hazırladığınız karışıma yufkalarınızı ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Tavanızın tabanı ve kenarlarını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
- Yufkalı harcınızı tavaya aktarın, kaşığın arkası ile bastırın ve yaydırarak düzeltin.
- Üzerini kapatın ve kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirmeye bırakın.
- Alt yüzeyi kızaran böreğin üzerine düz bir kapak yerleştirin ve ters çevirin.
- Tavanızı tekrar yağlayın ve böreğinizi tavanın içerisine alarak kapağı kapatın.
- Her iki yüzeyini de 15’er dakika toplamda 30 dakika pişirin.
- Alt ve üst yüzeyi güzelce kızaran kırpık böreğiniz sunuma hazır.
Afiyet olsun.