()

Kahvaltıların aranan lezzeti Tavada Kırpık Börek tarifiyle sizlerleyiz. 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı:

  1. Kırpık börek için öncelikle yufkaları üst üste yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
  2. Sardığınız rulolarınızı ince şeritler halinde kesin ve elinizle açın.
  3. Sosu için uygun bir kabın içerisine yumurtaları alın ve tel çırpıcı ile güzelce çırpın.
  4. Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve pul biberi ekleyerek tekrar çırpın.
  5. Hazırladığınız karışıma yufkalarınızı ilave edin ve güzelce karıştırın.
  6. Ardından üzerine peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  7. Tavanızın tabanı ve kenarlarını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
  8. Yufkalı harcınızı tavaya aktarın, kaşığın arkası ile bastırın ve yaydırarak düzeltin.
  9. Üzerini kapatın ve kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirmeye bırakın.
  10. Alt yüzeyi kızaran böreğin üzerine düz bir kapak yerleştirin ve ters çevirin.
  11. Tavanızı tekrar yağlayın ve böreğinizi tavanın içerisine alarak kapağı kapatın.
  12. Her iki yüzeyini de 15’er dakika toplamda 30 dakika pişirin.
  13. Alt ve üst yüzeyi güzelce kızaran kırpık böreğiniz sunuma hazır.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)