Tarte Au Citrons Meringuée
Tadıyla sizleri mest edecek bir Tarte Au Citrons Meringuée tarifiyle sizlerleyiz 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- Tart hamuru için çırpılmış yumurta haricinde tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Tereyağı ve un birleşmeye başladığında ve topaklandığında yumurtayı ekleyin ve hamur kenarlardan ayrılana kadar yoğurmaya devam edin.
- Tart hamurunu streç filmin ortasına yerleştirin ve baskı uygulayarak hafifçe düzleştirin. Sonrasında streç filmi kapatıp dolapta soğutun.
- Hamuru dolaptan alın ve un kullanarak merdane yardımı ile açmaya başlayın. Yaklaşık 6-7 mm kalınlığa ulaştığınızda tart hamurunuzun ortasına kalıbı yerleştirip 1 cm’lik bir boşluk bırakarak etrafından daire şeklinde kesin.
- Ardından kestiğiniz hamurları tart çemberlerinizin içine parmaklarınızla bastırarak yerleştirin. Fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 150°C fırında 20 dakika pişirin.
- Pişirdiğiniz tartları fırından alın ve çemberlerini çıkarın. Sonrasında daha pürüzsüz bir görüntü için rende ile etrafını törpüleyebilirsiniz.
- Sonrasında 1 yumurta sarısına 10 gr krema koyarak çırpın ve tart hamurlarınızın her yerine fırça ile sürün. Tekrar 8 dakika 150°C fırında pişirin ve tartlarınız hazır olacaktır. Tezgah üzerinde soğumaya bırakın.
- Limon kremasını hazırlamaya başlamak için yaprak jelatini su koyun ve çözdürmeye başlayın. Ardından limon kabuklarını sos tenceresinin içine rendeleyin ve şekeri ekleyerek çırpın.
- Şeker ile kabuklar karıştığında limon suyunu ekleyin, 2 yumurta ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Şeker eridiğinde ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladığında farklı bir kaba alarak erittiğiniz jelatinin suyunu sıkın ve içine ekleyip çırpmaya devam edin.
- Homojen bir sos elde ettiğinizde üstüne streç film kapatıp dolapta 20 dakika kadar 40-45 dereceye düşene kadar soğutun.
- Ardından soğuk tereyağını içine ekleyip robot ile karışımın birbirine yemesini sağlayın ardından sıkma torbasına alın. Ve tekrar soğuyana kadar dolaba alın.
- Soğuyan sosu dolaptan çıkararak tartların içine sıkın. Fazla kalan sosu spatula ile üzerine sıvayarak alın. İtalyan merengini yapmak için öncelikle şeker ve suyu bir sos tenceresine alıp 118°C gelene kadar orta ateşte pişirin.
- Bu sırada yumurta beyazını mikserinize alıp çırpmaya başlayın ve köpürdüğünde limon suyunu ve 118 °C derece şurubu içine yavaşça ekleyin ve yüksek hızda koyu bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Kıvamı mikserin çırpma telinden düşmeyecek kadar koyu olmalı, sonrasında merengi içine istediğiniz duyu koyduğunuz bir sıkma torbasına alın.
- Sunum aşaması için dolapta beklettiğiniz tartları alın ve sıkma torbasını kullanarak üzerine istediğiniz desende uygulayın.
- Ardından pürmüz ile merengi hafifçe kızartın.
Afiyet olsun.