()

Tadıyla sizleri mest edecek bir Tarte Au Citrons Meringuée tarifiyle sizlerleyiz 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. Tart hamuru için çırpılmış yumurta haricinde tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Tereyağı ve un birleşmeye başladığında ve topaklandığında yumurtayı ekleyin ve hamur kenarlardan ayrılana kadar yoğurmaya devam edin.
  2. Tart hamurunu streç filmin ortasına yerleştirin ve baskı uygulayarak hafifçe düzleştirin. Sonrasında streç filmi kapatıp dolapta soğutun.
  3. Hamuru dolaptan alın ve un kullanarak merdane yardımı ile açmaya başlayın. Yaklaşık 6-7 mm kalınlığa ulaştığınızda tart hamurunuzun ortasına kalıbı yerleştirip 1 cm’lik bir boşluk bırakarak etrafından daire şeklinde kesin.
  4. Ardından kestiğiniz hamurları tart çemberlerinizin içine parmaklarınızla bastırarak yerleştirin. Fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 150°C fırında 20 dakika pişirin.
  5. Pişirdiğiniz tartları fırından alın ve çemberlerini çıkarın. Sonrasında daha pürüzsüz bir görüntü için rende ile etrafını törpüleyebilirsiniz.
  6. Sonrasında 1 yumurta sarısına 10 gr krema koyarak çırpın ve tart hamurlarınızın her yerine fırça ile sürün. Tekrar 8 dakika 150°C fırında pişirin ve tartlarınız hazır olacaktır. Tezgah üzerinde soğumaya bırakın.
  7. Limon kremasını hazırlamaya başlamak için yaprak jelatini su koyun ve çözdürmeye başlayın. Ardından limon kabuklarını sos tenceresinin içine rendeleyin ve şekeri ekleyerek çırpın.
  8. Şeker ile kabuklar karıştığında limon suyunu ekleyin, 2 yumurta ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Şeker eridiğinde ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  10. Kaynamaya başladığında farklı bir kaba alarak erittiğiniz jelatinin suyunu sıkın ve içine ekleyip çırpmaya devam edin.
  11. Homojen bir sos elde ettiğinizde üstüne streç film kapatıp dolapta 20 dakika kadar 40-45 dereceye düşene kadar soğutun.
  12. Ardından soğuk tereyağını içine ekleyip robot ile karışımın birbirine yemesini sağlayın ardından sıkma torbasına alın. Ve tekrar soğuyana kadar dolaba alın.
  13. Soğuyan sosu dolaptan çıkararak tartların içine sıkın. Fazla kalan sosu spatula ile üzerine sıvayarak alın. İtalyan merengini yapmak için öncelikle şeker ve suyu bir sos tenceresine alıp 118°C gelene kadar orta ateşte pişirin.
  14. Bu sırada yumurta beyazını mikserinize alıp çırpmaya başlayın ve köpürdüğünde limon suyunu ve 118 °C derece şurubu içine yavaşça ekleyin ve yüksek hızda koyu bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  15. Kıvamı mikserin çırpma telinden düşmeyecek kadar koyu olmalı, sonrasında merengi içine istediğiniz duyu koyduğunuz bir sıkma torbasına alın.
  16. Sunum aşaması için dolapta beklettiğiniz tartları alın ve sıkma torbasını kullanarak üzerine istediğiniz desende uygulayın.
  17. Ardından pürmüz ile merengi hafifçe kızartın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)