Tahin Soslu Wrap
Dünya Mutfağına Ekmek Bandık, sizler için sofralarınıza damga vuracak nefis bir Tahin Soslu Wrap hazırladık.
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Sos için tahin, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırın.
- Kıvamı çok koyu olursa biraz su ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın. İç malzeme için kırmızı soğanı ince doğrayın.
- Elma sirkesinin içine ekleyip en az yarım saat bekletin.
- Diğer taraftan genişçe bir tavayı ısıtıp, tereyağı, sıvıyağ ve pulbiber ekleyin.
- Yağ iyice kızdıktan sonra nohut ilave edip 5 dakika soteleyin. Ardından yıkanmış ve ince doğranmış lahana ve kırmızı biber ekleyin.
- Tuzunu ayarlayın ve 2-3 dakika soteledikten sonra ocaktan alın.
- Avokadoları temizleyip dilimleyin. Pastırmaları sıvıyağda önlü arkalı kızartın.
- Tortillaların içine 2’şer kaşık lahanalı nohutlu harçtan ekleyip üzerine süzdüğünüz kırmızı soğanları eşit paylaştırın.
- Her tortillaya 2 dilim avokado ve 1 dilim pastırma yerleştirin. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyin. Üzerine sos gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.