Sebzeli Graten
Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Sebzeli Graten harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları halka halka dilimleyin.
- Kabuklarını soyduğunuz kabakları ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayın.
- Kırmızı kapya biberleri iri parçalar halinde dilimleyin.
- Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımları çıkarttığınız kırmızı dolmalık kapya biberlerini iri parçalar halinde kesin.
- Domatesleri halka halka dilimleyin.
- Havuç ve patates dilimlerini bezelyelerle birlikte kaynar suda kısa süre haşlayın.
- Suyunu süzdüğünüz sebzeleri soğuk suya alıp besin ve renk değerlerini korumaları için şoklayın.
- Tekrar suyunu süzerek dilimli kapya biber ve kabaklarla birlikte ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
- Domatesleri üzerine yerleştirin.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.
- Yağ köpürünce unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
- Soğuk sütü azar azar ekleyip topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.
- Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin, karıştırın.
- Hazırladığınız beşamel sosu fırın kabına aldığınız sebzelerin üzerine gezdirin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak sebze grateni, dilimlere ayırdıktan sonra ana yemek ya da garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.