()

Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Sebzeli Graten harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı:

  1. Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları halka halka dilimleyin.
  2. Kabuklarını soyduğunuz kabakları ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Kırmızı kapya biberleri iri parçalar halinde dilimleyin.
  4. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımları çıkarttığınız kırmızı dolmalık kapya biberlerini iri parçalar halinde kesin.
  5. Domatesleri halka halka dilimleyin.
  6. Havuç ve patates dilimlerini bezelyelerle birlikte kaynar suda kısa süre haşlayın.
  7. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri soğuk suya alıp besin ve renk değerlerini korumaları için şoklayın.
  8. Tekrar suyunu süzerek dilimli kapya biber ve kabaklarla birlikte ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
  9. Domatesleri üzerine yerleştirin.
  10. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.
  11. Yağ köpürünce unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
  12. Soğuk sütü azar azar ekleyip topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.
  13. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin, karıştırın.
  14. Hazırladığınız beşamel sosu fırın kabına aldığınız sebzelerin üzerine gezdirin.
  15. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  16. Fırından çıkan sıcak sebze grateni, dilimlere ayırdıktan sonra ana yemek ya da garnitür olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)