Şambali Tatlısı
Bayramda tadıyla sizleri mest edecek bir Şambali tatlısı tarifiyle sizlerleyiz 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Geniş bir kaba yoğurt ve şekeri alıp iyice karıştırın.
- Üzerine kalan diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Orta boy bir cam tepsiyi yağlayıp biraz katı kıvamı olan karışımı dökün.
- Islak ellerinizle yüzeyini düzeltin.
- Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizerek belirleyin.
- Üzerine badem dizin ve önceden ısıtılmış 175°C fırında 30 dakika boyunca altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alın, kaynayıncaya kadar karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika daha kaynatmaya devam edin.
- Sıcak şerbeti fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirin.
- 4-5 saat şerbetini iyice çekene kadar tatlıyı dinlendirin.
- İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.