()

Bayramda tadıyla sizleri mest edecek bir Şambali tatlısı tarifiyle sizlerleyiz 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




 

Yapılışı

  1. Geniş bir kaba yoğurt ve şekeri alıp iyice karıştırın.
  2. Üzerine kalan diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Orta boy bir cam tepsiyi yağlayıp biraz katı kıvamı olan karışımı dökün.
  4. Islak ellerinizle yüzeyini düzeltin.
  5. Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizerek belirleyin.
  6. Üzerine badem dizin ve önceden ısıtılmış 175°C fırında 30 dakika boyunca altı üstü kızarana kadar pişirin.
  7. Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alın, kaynayıncaya kadar karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  8. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  9. Sıcak şerbeti fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirin.
  10. 4-5 saat şerbetini iyice çekene kadar tatlıyı dinlendirin.
  11. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)