Şam Dürümü
Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta Şam Dürümü harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Şerbet için ocağa su ve şekeri alıp kaynatın.
- Ardından limon ekleyerek 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hamur için derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağını koyun ve 2 yumurtadan sadece birinin sarısını ayırıp kalanını kaba ekleyin.
- Sonrasında pudra şekeri, irmik, vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyin.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve her iki hamurun orta kısmında havuz oluşturun.
- Birine fıstığı diğer hamura da cevizi ekleyin ve ayrı ayrı yoğurun.
- Yoğurduktan sonra hamurları yuvarlayın ve her bir hamuru 4 eşit parçaya bölün.
- Ardından bu parçaların her birini tezgah üzerinde uzun şeritler olacak şekilde açın.
- Hafif yağladığınız fırın kabının kısa kenar kısmına aralıklı olacak şekilde dizin.
- Dizdiğiniz hamurları bıçak yardımı ile istediğiniz boyutlarda kesin.
- Son olarak şam dürümlerinin üstüne başta ayırdığınız yumurta sarısını fırça ile sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 °C fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin ve soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin.
- Tatlınız şerbeti çekene kadar bekletin.
Afiyet olsun.