()

Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta Şam Dürümü harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

  1. Şerbet için ocağa su ve şekeri alıp kaynatın.
  2. Ardından limon ekleyerek 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Hamur için derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağını koyun ve 2 yumurtadan sadece birinin sarısını ayırıp kalanını kaba ekleyin.
  4. Sonrasında pudra şekeri, irmik, vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Son olarak kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyin.
  6. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  7. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve her iki hamurun orta kısmında havuz oluşturun.
  8. Birine fıstığı diğer hamura da cevizi ekleyin ve ayrı ayrı yoğurun.
  9. Yoğurduktan sonra hamurları yuvarlayın ve her bir hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  10. Ardından bu parçaların her birini tezgah üzerinde uzun şeritler olacak şekilde açın.
  11. Hafif yağladığınız fırın kabının kısa kenar kısmına aralıklı olacak şekilde dizin.
  12. Dizdiğiniz hamurları bıçak yardımı ile istediğiniz boyutlarda kesin.
  13. Son olarak şam dürümlerinin üstüne başta ayırdığınız yumurta sarısını fırça ile sürün.
  14. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  15. Piştikten sonra fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin ve soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin.
  16. Tatlınız şerbeti çekene kadar bekletin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)