()

Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Salçalı Kabak Yemeği sofralarınıza geliyor! 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.

Yapılışı

  1. Kabaklarınızı çatalla çizin.
  2. Çizdiğiniz kabakları yuvarlak doğrayın.
  3. Tencereye sıvıyağ ekleyerek doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Daha sonra salçayı, karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Doğradığınız kabakları da ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın.
  6. Ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavurun.
  7. Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edin.
  8. Kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğumuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
  9. Yemeğinizi kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
  10. Pişen yemeğinizin üzerine isteğe bağlı kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz.
  11. Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)