Salçalı Kabak Yemeği
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Salçalı Kabak Yemeği sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Kabaklarınızı çatalla çizin.
- Çizdiğiniz kabakları yuvarlak doğrayın.
- Tencereye sıvıyağ ekleyerek doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Daha sonra salçayı, karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Doğradığınız kabakları da ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın.
- Ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavurun.
- Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edin.
- Kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğumuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
- Yemeğinizi kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Pişen yemeğinizin üzerine isteğe bağlı kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz.
- Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.