()

Portakallı kek tarifi sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunur. Çaya misafirler geldiğinde ya da akşam bir tatlı istendiğinde pratik bir şekilde yapılabilir. Portakalın lezzeti ve kekin yumuşak dokusu, portakallı kek tariflerini birçok kişi için ilgi çekici hale getirir. Portakallı kek tarifinin yapımı oldukça basittir ve genellikle evde olan çoğu malzemeyle rahatlıkla yapılabilir. Evinizde portakal varsa istediğiniz lezzeti pratik bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. Portakallı kek nasıl yapılır veya püf noktaları nelerdir diye merak ediyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, tarife geçmeden önce bu lezzet hakkında ipuçları alabilirsiniz:

  • Portakallı kek tarifi hazırlarken kullanacağınız narenciyenin tazeliğine dikkat etmelisiniz. Portakalın taze olması, suyunun da tatlı olması demektir. Böylece kek daha lezzetli olur. Bununla beraber ekşimiş bir portakal, kekin daha acı olmasına neden olur ve istediğiniz lezzeti elde etmekte zorlanırsınız.
  • Portakallı kek tarifi hazırlarken narenciyenin kabuğunu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Kabuk, keke hem doku hem de farklı bir lezzet kazandırır. Böylece portakallı kekiniz istediğiniz kıvamda bir lezzete sahip olabilir.
  • Portakallı keklerin genellikle orta ısıda yavaş bir şekilde pişirilmesi önerilir. Böylece kekiniz pofuduk bir kıvam alır ve istediğiniz lezzeti yakalamanız kolaylaşır.
  • Hamurunuza ekleyeceğiniz portakal suyunun miktarını da dikkatli bir şekilde ayarlamalısınız. Aksi takdirde hamurunuz cıvık bir kalabilir ve piştiğinde istediğiniz kıvamı almaz.
  • Portakallı kek tarifine kişisel dokunuşlarda da bulunabilirsiniz. Örneğin, tarifte olmasa bile isterseniz fındık ya da ceviz gibi kuruyemişler ekleyerek kekinize farklı bir doku kazandırabilirsiniz.
  • Pofuduk portakallı kek kıvamı elde etmek istiyorsanız hamur karışımınıza unu ekledikten sonra çırpıcıyla değil de spatula ile karıştırmanız önerilir.

Birkaç ipucuyu takip ederek istediğiniz kıvam ve lezzette portakal keki hazırlayabilir, sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Kendi içinde hem tatlı hem de bir miktar ekşi olan portakallı kek tarifi ile misafirlerinize eşsiz sunumlar hazırlayabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı kek tarifi oldukça kolaydır. Sadece birkaç malzemeyi dikkatli bir şekilde karıştırarak bir araya getirmeniz yeterlidir. Bununla beraber hem pişirme işlemini hem de malzemelerin miktarlarını dikkatli bir şekilde ayarlamaya dikkat etmelisiniz.

Portakallı kek tarifi hazırlığına geçmeden önce fırınınızı açmanız önerilir. Fırını 150 dereceye ayarladıktan sonra hamuru hazırlamaya başlayabilirsiniz. Böylece siz hamuru hazırlarken fırınınız ısınır ve beklemenize gerek kalmadan kek pişirmeye geçebilirsiniz.

İlk önce bir kap içinde toz şeker ile yumurtayı iyice çırpmanız gerekir. Kremamsı bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemini sürdürmelisiniz.

İstediğiniz kremamsı kıvamı elde ettikten sonra diğer malzemeleri yavaşça eklemeye başlayabilirsiniz. İlk önce ayçiçek yağı ve sütü ekleyerek çırpmalısınız. Ardından homojen bir kıvam elde ettikten sonra portakal suyunu katabilirsiniz. Sonrasında unu yavaş yavaş hamura katarak karıştırmaya devam edebilirsiniz. Eğer isterseniz bu aşamada tarçın da ekleyebilirsiniz.

Hamurunuz bütün bir kıvam aldıktan sonra içerisinde kabartma tozuyla rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Bütün bu malzemeleri dikkatli bir şekilde karıştırdıktan sonra portakallı kek tarifi için hamurunuz hazır demektir. Bu aşamadan sonra kekinizi fırına atmanız yeterlidir. 150 dereceye ulaşmış olan fırında kekinizi 50 dakika pişirmelisiniz.

Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz portakallı soslar hazırlayarak da kekinizin servisini gerçekleştirebilirsiniz.

Sütsüz Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Sütsüz portakallı kek yapılışı da oldukça kolaydır. Portakallı kek tarifi yaparken süt kullanmak istemiyorsanız aradığınız tarif şu şekildedir:

Malzemeler:

  • Yumurta (3 adet, oda sıcaklığında)
  • Sıvı yağ (Yarım su bardağı)
  • Toz şeker (1 su bardağı)
  • Portakal suyu (1 su bardağı, taze sıkılmış, oda sıcaklığında)
  • Rendelenmiş portakal kabuğu (1 kaşık ya da 1 adet portakaldan)
  • Un (2,5 su bardağı)
  • Kabartma tozu (1 paket)
  • Vanilya (2 paket)

Sütlü tarifte olduğu gibi benzer şekilde ilk başta şeker ve yumurtayı çırpmalısınız. Krema kıvamını aldıktan sonra karışımın üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu dökmelisiniz. Bu karışımı da iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri eklemeye geçebilirsiniz.

Homojen bir kıvam alan karışıma kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eklemelisiniz. Arından bu karışım da kıvam alana kadar dikkatli bir şekilde karıştırmalısınız.

İlk önce sıvı malzemeleri ve sonrasında katı malzemeleri bir araya getirerek kek tarifinizi pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bununla beraber son olarak dilerseniz fındık ya da ceviz gibi malzemeler de ekleyebilir, kekinize damak tadınıza uygun bir son dokunuşta bulunabilirsiniz.

Bu tarifte fırını 170 dereceye ayarlamanız gerekir. Hazırladığınız karışımı istediğiniz bir kek kalıbına koyduktan sonra ısınmış fırında 35 ile 40 dakika arasında pişirmeniz yeterlidir.

Son olarak kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğutabilirsiniz. İsterseniz üzerine tekrar pudra şekeri dökebilirsiniz.

Besin Değeri (1 Porsiyon)

Karbonhidrat: 40.71 g

Yağ: 8.14 g

Protein: 5 g

Kolesterol: 49.5 mg

Lif: 0,78 g

Vitamin A: 44.72 g

Vitamin C: 7.8 g

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)