()

Kahvaltıların aranan lezzeti yumuşacık Pişi tarifiyle sizlerleyiz.🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




 

Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurma kabına kuru maya, şeker ve ılık suyu alarak karıştırın. Üzerini streç ile kapatarak 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin. Yaş maya kullanacaksanız ilk olarak suda erimesini sağlamalısınız.
  2. Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  3. Üzerini streç film ile kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin.
  4. Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın. Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız çok daha kolay şekil verebilirsiniz.
  5. Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın. Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır.
  6. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)