Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Patlıcanlı Bulgur Pilavı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
YAPILIŞI
- Soğanı küp küp doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Biberin tohumlu kısımlarını çıkarın. Küçük küçük doğrayın.
- Sarımsağı ezip bir köşeye alın.
- Patlıcanı alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alıp soğanları pişirin.
- Ardından salçayı ekleyip kavurun.
- Ardından biberleri ve sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
- Domatesleri ilave edip kapağını kapattıktan sonra biraz erimesini bekleyin.
- Ardından patlıcanları ekleyip güzelce karıştırın.
- Bulguru sudan geçirin ve fazla suyu süzülen bulguru tencereye alın.
- Üzerine suyu ve tüm baharatları ekleyin.
- Pilav suyunu çekince altını kapatın ve demlemeye bırakın.
Afiyet olsun.