()

Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Patlıcanlı Bulgur Pilavı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




YAPILIŞI

  1. Soğanı küp küp doğrayın.
  2. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  3. Biberin tohumlu kısımlarını çıkarın. Küçük küçük doğrayın.
  4. Sarımsağı ezip bir köşeye alın.
  5. Patlıcanı alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
  6. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alıp soğanları pişirin.
  7. Ardından salçayı ekleyip kavurun.
  8. Ardından biberleri ve sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  9. Domatesleri ilave edip kapağını kapattıktan sonra biraz erimesini bekleyin.
  10. Ardından patlıcanları ekleyip güzelce karıştırın.
  11. Bulguru sudan geçirin ve fazla suyu süzülen bulguru tencereye alın.
  12. Üzerine suyu ve tüm baharatları ekleyin.
  13. Pilav suyunu çekince altını kapatın ve demlemeye bırakın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)