Pamuk Kek
Hem çok lezzetli hem de çok hafif, yumuşacık nefis bir tatlı tarifiyle geldik! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Yumurta sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın.
- Şekerin yarısını yumurta sarısına diğer yarısını da beyazına dökün.
- Yumurta beyazı köpük olana kadar çırpın.
- Aynı zamanda yumurta sarılarını da çırpın ve içine sıvıyağı, sütü ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Son olarak kabarttığınız yumurta beyazını karışıma ekleyerek spatula yardımı ile yumurta beyazını söndürmeden alttan üste doğru karıştırarak birleştirin.
- Yağladığınız kek kalıbına ya da kelepçeli kaba boşaltın.
- 165 derece fansız fırında 40-45 dk pişirin.
- Soğuyunca ters çevirip isteğe göre kakao serpin sunuma hazırlayın.
Afiyet olsun.