()

Hem çok lezzetli hem de çok hafif, yumuşacık nefis bir tatlı tarifiyle geldik! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı:

  1. Yumurta sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın.
  2. Şekerin yarısını yumurta sarısına diğer yarısını da beyazına dökün.
  3. Yumurta beyazı köpük olana kadar çırpın.
  4. Aynı zamanda yumurta sarılarını da çırpın ve içine sıvıyağı, sütü ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  6. Son olarak kabarttığınız yumurta beyazını karışıma ekleyerek spatula yardımı ile yumurta beyazını söndürmeden alttan üste doğru karıştırarak birleştirin.
  7. Yağladığınız kek kalıbına ya da kelepçeli kaba boşaltın.
  8. 165 derece fansız fırında 40-45 dk pişirin.
  9. Soğuyunca ters çevirip isteğe göre kakao serpin sunuma hazırlayın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)