Minestrone Çorbası Tarifi, Minestrone Çorbası Nasıl Yapılır?
Bol malzemeli ve besleyici bir çorba ile öğüne başlangıç yapmak için minestrone çorbası tarifi denediniz mi? İtalyanca’da çorba karşılığını bulan “minestra” sözcüğünden minestrone kelimesi türetilmiş. İçerdiği malzemelerin zenginliği minestrone çorbasının büyük çorba olarak da anlam taşımasını sağlar. İçeriğinde pek çok sebze bulunması sayesinde bol vitaminli bir çorba alternatifi olarak tüketilir.
Minestrone çorbası tarifi deneyecek olanlar, ellerinde olan ya da mevsimine göre kolayca bulabileceği sebzeler ile kolaylıkla hazırlayabilir. Bu yönüyle aynı zamanda değerlendirme yemeği benzeri bir görev taşır. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan minestrone çorbası, besleyici yönüyle de öne çıkar. Misafir ağırlanmak istendiği durumlarda sağlıklı ve doyurucu olması gibi özelliklerinden dolayı tercih edilebilir.
Minestrone çorbası tarifini diğerlerinden ayıran önemli bir konu var. Minestrone çorba orijinal tarifine bakıldığında herkesin elindeki malzemeleri kullanmasına olanak tanır. Bu nedenle alternatif malzemeler kullanılmasına olanak tanıyan bir yemektir. Genellikle en çok kullanılan sebzeler arasında fasulye, havuç, soğan, kereviz gibi pek çok sebze saymak mümkün.
Sık kullanılan bu sebzelerin yanı sıra ıspanak, pazı, mısır, brokoli, biber gibi malzemeler de konulabilir. Ayrıca içeriğinde makarna, pirinç veya her ikisi birlikte de kullanılabilir. Bazı tariflerde ise içerisine bulgur da eklenebilir.
Koyu kıvamlı bir çorba olan minestrone çorbası tarifi denemek isteyenler evlerinde bulunan mevsim sebzelerine bir göz atabilir. Ayrıca beslenme alışkanlıklarına göre et veya tavuk suyu ile de lezzetlendirebilirsiniz. Vejetaryen beslenenler ise minestrone çorbası tarifi ortaya çıkarırken sadece su kullanabilir. İtalyan kökenli, bol sebzeli, leziz ve doyurucu minestrone çorbası tarifi nasılmış birlikte inceleyelim.
Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba) Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1/2 su bardağı Meksika fasulyesi (isteğe göre kuru fasulye)
1 dal pırasa
5 adet taze fasulye ya da bakla (isteğe göre)
100 gram karnabahar
1 adet orta boy kabak
3 dal kereviz sapı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
4 dal taze fesleğen
2 diş sarımsak
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 su bardağı boncuk makarna
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servis için:
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Minestrone çorbası tarifi oldukça fazla malzemeye sahip. Ancak adım adım giderek minestrone çorbası tarifini kolayca yapacağınızdan emin olabilirsiniz. İşlemler son derece basit olduğu için kısa süre içerisinde lezzetli minestrone çorbası tarifini tamamlamak mümkün. İlk olarak minestrone çorba malzemeleri için hazırlıklara başlayın. Öncelikle kuru soğanın kabuğunu soymakla işe başlayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı küçük küçük kesin. Aynı şekilde sarımsakların da kabuklarını soyun. Sonrasında bıçağın tersinden yardım alarak sarımsakları ezmelisiniz. Ezilen sarımsakları incecik biçimde kıymaya özen gösterin.
Minestrone çorbası tarifi için diğer aşamada patateslerin kabukları soyulmalı. Sonrasında patatesleri iri küpler olacak şekilde doğrayın. Havuç ve kabakların uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymak ya da üzerini kazımak sizin tercihiniz. Soyma işlemlerinden sonra ise havuç ve kabakları patateslerin boyutu ile uyumlu olacak biçimde kesin. Bir sonraki aşamada ise pırasa ve kerevizi bol suda yıkadığınızdan emin olun. Yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Karnabaharı ise küçük çiçeklere ayırarak kullanıma hazır hale getirin. Taze fasulye ve baklaları kullanmadan önce ise mutlaka kılçıklarını temizlemelisiniz. Temizleme işi bittiğinde ise iri parçalar halinde bakla ve taze fasulyeyi kesin. Minestrone çorbası tarifi için gerekli olan fesleğen yapraklarını da ayıklayın.
Pişirmeye yavaş yavaş başlarken derin bir tencere alarak içerisine dökeceğiniz zeytinyağını kızdırın. Küçük küçük kesmiş olduğunuz kuru soğanı tencerenin içine alın. Hafif renk alana dek soğanları sotelemeye devam edin. Renk aldığında incecik doğradığınız sarımsakları içine atıp karıştırın. 1 yemek kaşığı domates salçasını bu aşamada ekleyin. Salça yerine mevsiminde iseniz sulu domates de ilave edebilirsiniz. Bir süre salça, soğan ve sarımsakları kavurmaya devam edin.
Şimdi ise sırada sebzeleri tencerenin içine atmak var. “Minestrone çorbası nasıl yapılır?” diye soranlar için bu kısım önemli bir püf noktası. Bu sebzelerin tencereye belli bir sırayla atılması gerek. Bu sıra sebzelerin pişme dereceleri göz önünde tutularak karar verilir. Belirttiğimiz malzemelere göre sıralama şöyle olmalı: havuç, karnabahar, Meksika fasulyesi (önceden suda bekletilmiş), kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasa. Bu sıralamayla sebzeleri tencereye atarken aralarda karıştırmayı da unutmayın.
Sebzelerin tamamı tencereye girdikten sonra sıra tavuk suyunu eklemekte. Vejetaryen beslenme alışkanlığı olmayanlar tarifi lezzetlendirmesi açısından tavuk suyu kullanabilir. İsteğe göre sadece su eklenir. Sebzelerin üzerini yaklaşık 2-3 cm kadar geçecek şekilde tavuk suyunu ekleyin. Sonrasında karışımı 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Sırada ise minestrone çorbası tarifi için çeşnilendirme kısmı var. Taze çekilen karabiberi ve tuzu bu noktada minestrone çorbası içine ilave edebilirsiniz. İnce ince doğradığınız fesleğen yapraklarını da içine atın. Makarnayı da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ayarlayarak yaklaşık 15 dakika civarında pişirin. Makarnaların şişmesi ve fasulyelerin yumuşayana kadar pişmesi gerekiyor.
Vitamin deposu zengin içerikli minestrone çorbasını servis etmek için rendelenmiş parmesan peyniri kullanabilirsiniz. Sıcak sıcak servis ettiğiniz lezzetli minestrone çorba tarifi sofralarınıza tat katmanıza yardım edecek. Adımlarını doğru uygulayarak hazırladığınız minestrone çorbası tarifi işte şimdi hazır! Afiyet olsun.
Besin değerleri (1 porsiyon için):
Kalori: 230 kcal
Karbonhidrat: 20 g
Protein: 12 g
Yağ: 11 g
Lif: 3.6 g