()

Fajita, kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz pratik bir Meksika yemeğidir. Sulu ve lezzetli etle bir araya gelen lavaşın eşsiz dokunuşlarıyla sofralara farklı bir hava kazandırır. Ayrıca biber ve soğanın kullanılması, Meksika mutfağından çıkan bu tarifin Türk damak zevkine de uygun hale gelmesini sağlar.




Fajita ne demek? sorusuna Meksika mutfağının önemli yemeklerinden biri şeklinde yanıt verilebilir. Her ne kadar fajita et yapmak kolay olsa da önce bazı ipuçlarını bilmeniz gerekir. Tarifin ipuçları genel olarak şu şekildedir:

  • Etin lezzetini üst seviyeye taşımak ve sulu kalmasını istiyorsanız bifteği 2 ya da 9 saat önce marine etmeye başlamanız önerilir. Marinasyon, etin yumuşamasını sağlar ve güzel tatların içine yayılmasını mümkün kılar.
  • Et fajita genellikle pilav, lavaş ya da çeşitli yemeklerle bir arada tüketilir. Etin lezzeti farklı yemeklerle bir araya geldiğinde daha çok ortaya çıkar.
  • Etin daha lezzetli hale gelmesini istiyorsanız döküm tava kullanmayı düşünebilirsiniz. Döküm tavada etiniz hem daha kolay pişer hem de suyunu içine hapseder.
  • Fajita yaparken sadece geleneksel baharatlar kullanmanız yeterlidir. Genellikle sarımsak tozu, toz biber ya da karabiber gibi baharatlar tarif için yeterlidir.
  • Etleri tavada pişirmeye başlamadan önce oda sıcaklığında biraz ısındıklarından emin olmalısınız. Etleri pişirmeye başlamadan 15 ya da 20 dakika önce buzdolabından çıkararak istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
  • Dana fajita tarifini seçtiğiniz etin kalitesi belirler. Tarifin ana malzemesi et olduğu için antrikot ya da kontrfile gibi etler arasından seçim yaparak lezzeti artırabilirsiniz.
  • Et fajita tarifi hazırlamaya başlamadan önce bütün malzemeleri ortaya çıkarmanız önerilir. Böylece daha hızlı bir şekilde yemeği hazırlamaya geçebilirsiniz.

Fajita, mutfaklarda ana yemek olarak sunulur ve hemen hemen herkesin beğenisini kazanır. Sofralarınızda Meksika mutfağının esintilerini yaşatmak ve farklı lezzetler yakalamak istiyorsanız pratik etli fajita tarifi sizin için uygun olabilir.

Etli Fajita (Meksika Yemeği) Nasıl Yapılır?

Fajita nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız oldukça kolay olduğunu bilmelisiniz. Bonfile fajita sofralarınıza pratik ve lezzetli bir tarif dahil etmenize olanak tanır. Et fajita nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir diye merak ediyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyerek sorularınızın cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Marinasyon yapmadan önce yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kabın içerisinde karıştırmalısınız. Bununla beraber etleri de içine atabileceğiniz büyüklükte bir kap kullanmalısınız. Sosu hazırladıktan sonra etli fajita tarifi için etleri içine atarak sosu iyice emdirmelisiniz. Sonrasında eti dolaba kaldırmalısınız.

Etli fajita tarifinin hazırlanışı:

  • Etli fajita tarifini hazırlamaya başlamadan 15 ya da 20 dakika önce etleri dışarı çıkarmanız önerilir. Oda sıcaklığında ısınan etler daha iyi mühürlenir.
  • İlk önce tavayı (döküm tava olması önerilir) ocağa alarak ısıtmanız gerekir. Tavanızın iyice ısındığından emin olmak için elini üzerine yaklaştırabilirsiniz. Eğer elinize belirli bir miktar sıcaklık geliyorsa tavanız doğru kıvama gelmiş demektir.
  • Mühürlediğiniz etleri daha hızlı bir şekilde pişirmek için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Bununla beraber döküm tencere kullanıyorsanız seramik ya da teflon ile kıyaslandığında pişme süresini hızlandırabilirsiniz.
  • Tavanız ısındıktan sonra etli fajita tarifinin ana malzemesi olan etleri atarak pişirmeye başlamalısınız. Başlangıçta etleri yüksek ateşte mühürlemelisiniz. Sonrasında ateşin altını kısabilirsiniz. Etleri pişirirken tereyağı kullanırsanız daha güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Bununla beraber tereyağı kullanmak istemiyorsanız zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  • Etler kızardıktan sonra onları farklı bir tavaya alarak diğer sebzelerinizi pişirmeye başlayabilirsiniz. İlk önce tavanın içine zeytinyağı koymalısınız. Ardından et fajita için jülyen doğradığınız soğanları içine atabilirsiniz.
  • Soğanları et fajita için birkaç dakika soteledikten sonra içine jülyen doğradığınız biberleri atabilirsiniz. Biberleri ve soğanları öldürdükten sonra soya sosunu ekleyin.
  • Son olarak baharatları ekledikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Et fajita tarifini isterseniz güveç ya da borcam içinde servis edebilirsiniz. Ayrıca tavada da servis ederek sofralarınıza otantik bir hava kazandırabilirsiniz.

Et fajita hazırlarken etlerin doğru bir şekilde pişmesi oldukça önemlidir. Etler, etli fajita tarifinin ana malzemesi olduğu için onları dikkatli bir biçimde pişirmelisiniz. Et fajita tarifini hazırladıktan sonra yanında servis edebileceğiniz başka lezzetler hazırlayabilirsiniz. Et fajita klasik olarak lavaş ile beraber servis edilir. Bununla beraber tortilla olarak nitelendirilen kalın lavaşlara ihtiyacınız vardır. Yemeği guacamole ya da ekşi kremayla da birlikte sunabilirsiniz. Farklı soslar, tarifin lezzetini bir üst seviyeye taşıyarak istediğiniz lezzeti yakalamanıza yardımcı olabilir.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)