Mantarlı ve Ispanaklı Somon
Dünya mutfağına ekmek bandık, harika lezzetiyle damaklarda iz bırakacak leziz bir Mantarlı ve Ispanaklı Somon hazırladık.🤤
Yapılışı
Somonu maydanoz, limon suyu ve zeytinyağı ve sarımsakla hazırladığınız sosta marine ederek 10 dakika bekletin.
Soğanları jülyen doğrayın. Ardından mantarları dilimleyin. Zeytinyağı eklediğiniz tavada soğanları kavurun.
Ardından mantarları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yıkayıp iri parçalara böldüğünüz ıspanakları da ekleyin. Ispanakları fazla öldürmeden kremayı da ekleyip ocaktan alın.
Marine edilmiş somonları yağlı kağıt serdiğiniz borcama koyup üzerine tuz ve karabiber ekleyerek 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen somonları ıspanaklı mantarlı karışımın üzerine alarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.