Limonlu Yoğurt Tatlısı
Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta Limonlu Yoğurt Tatlısı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Şerbet için ocağa su ve şekeri alıp kaynatın.
- Ardından limonu ekleyerek 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Keki için derin bir kapta 3 adet yumurtayı kırın.
- Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin.
- Krema kıvamına gelene kadar mikser ile 3-4 dakika çırpın.
- Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra karışıma kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyin.
- Limon kabuğu rendesini de koyup mikser ile karıştırın.
- Sonrasında karışımı yağlanmış büyük boy borcam içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 °C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra bıçak ile istediğiniz boyutlarda dilimleyin.
- Ardından ılık şerbeti kepçe ile tatlının üzerine dökün ve en az 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.