()

Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta Limonlu Yoğurt Tatlısı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

  1. Şerbet için ocağa su ve şekeri alıp kaynatın.
  2. Ardından limonu ekleyerek 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Keki için derin bir kapta 3 adet yumurtayı kırın.
  4. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin.
  5. Krema kıvamına gelene kadar mikser ile 3-4 dakika çırpın.
  6. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  7. Daha sonra karışıma kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyin.
  8. Limon kabuğu rendesini de koyup mikser ile karıştırın.
  9. Sonrasında karışımı yağlanmış büyük boy borcam içine dökün.
  10. Önceden ısıtılmış 170 °C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkardıktan sonra bıçak ile istediğiniz boyutlarda dilimleyin.
  12. Ardından ılık şerbeti kepçe ile tatlının üzerine dökün ve en az 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)