()

Dünya mutfağına ekmek bandık, yoğurtlu ve nar ekşili sosuyla damaklarda iz bırakacak leziz bir Kuru Patlıcan Dolması hazırladık. 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı:

  1. Patlıcanları yumuşayıncaya kadar kaynatıp soğuk suya alın.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavurun.
  3. Pirinci ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Son olarak domatesi de ilave edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
  6. 1 su bardağı suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyu çekene kadar pişirin.
  7. Hazır olan harcınızın içerisine nar ekşisi ve limon suyu ekleyin.
  8. Patlıcanları yarısında kadar harç ile doldurun ve tencereye patlıcanları dizin.
  9. Patlıcanları kaynattığımız suyu tekrar ısıtın.
  10. İçerisine nar ekşisi, tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
  11. Sosu dolma tenceresine dökün.
  12. Üzerine tabağı ters çevirip yerleştirin ve 30-35 dakika pişirin.
    Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)