Kuru Patlıcan Dolması
Dünya mutfağına ekmek bandık, yoğurtlu ve nar ekşili sosuyla damaklarda iz bırakacak leziz bir Kuru Patlıcan Dolması hazırladık. 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Patlıcanları yumuşayıncaya kadar kaynatıp soğuk suya alın.
- Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavurun.
- Pirinci ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak domatesi de ilave edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
- 1 su bardağı suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyu çekene kadar pişirin.
- Hazır olan harcınızın içerisine nar ekşisi ve limon suyu ekleyin.
- Patlıcanları yarısında kadar harç ile doldurun ve tencereye patlıcanları dizin.
- Patlıcanları kaynattığımız suyu tekrar ısıtın.
- İçerisine nar ekşisi, tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
- Sosu dolma tenceresine dökün.
- Üzerine tabağı ters çevirip yerleştirin ve 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.