Krem Bavarua
Tadıyla sizleri mest edecek bir Krem Bavarua tarifiyle sizlerleyiz 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- Sütü ve kesilmiş vanilya çubuğunu ocağa alıp ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve 10 dk dinlendirin. Ardından vanilya çubuğunu içinden alın.
- Yumurta sarılarını ve şekeri çırpın.
- Sütün köpürmemesi için sütün bir kısmını yumurta karışımına ilave edin ve hafifçe çırpın ardından sütün geri kalanını de ilave edip karıştırın.
- Tekrar ocağa alın ve kısık ateşte ısıtın kaynamadan ocaktan alın.
- Jelatin yapraklarını yumuşatmak için soğuk suyun içine koyun.
- Sıcak muhallebiye yumuşayan jelatini ekleyin. Tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Bekletmeden hazırladığınız kremayı süzün ve buzdolabına koyun. Kremayı çırparak kabartın.
- Soğuyan ama sertleşmemiş olan muhallebiye krem şantinizi ekleyin.
- Çırpıcıyla yavaşça yedirin. Ardından ıslak kaselere dökün.
- Buzdolabında en az 2 saat dondurun ardından ters çevirerek sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.