()

Tadıyla sizleri mest edecek bir Krem Bavarua tarifiyle sizlerleyiz 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. Sütü ve kesilmiş vanilya çubuğunu ocağa alıp ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve 10 dk dinlendirin. Ardından vanilya çubuğunu içinden alın.
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri çırpın.
  3. Sütün köpürmemesi için sütün bir kısmını yumurta karışımına ilave edin ve hafifçe çırpın ardından sütün geri kalanını de ilave edip karıştırın.
  4. Tekrar ocağa alın ve kısık ateşte ısıtın kaynamadan ocaktan alın.
  5. Jelatin yapraklarını yumuşatmak için soğuk suyun içine koyun.
  6. Sıcak muhallebiye yumuşayan jelatini ekleyin. Tamamen eriyene kadar karıştırın.
  7. Bekletmeden hazırladığınız kremayı süzün ve buzdolabına koyun. Kremayı çırparak kabartın.
  8. Soğuyan ama sertleşmemiş olan muhallebiye krem şantinizi ekleyin.
  9. Çırpıcıyla yavaşça yedirin. Ardından ıslak kaselere dökün.
  10. Buzdolabında en az 2 saat dondurun ardından ters çevirerek sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)