Kereviz Püreli Tavuk Kızartma
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Kereviz Püreli Tavuk Kızartma sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Tavuğu uzun ince şekilde ikiye bölün ve bir kaba alın.
- 1 adet dilimlenmiş portakal dışında kalan malzemeleri ekleyerek harmanlayın.
- Bir kenarda 10 dakika bekletin Bizim Ayçiçek Yağı’nı tavaya alın ve ısıtın.
- Tavuk etini ilave edip kızartın.Portakal dilimlerini de tavuklar kızardıktan sonra aynı tavada bizim Ayçiçek Yağı ile kızartın.
- Kereviz püresi için patatesi haşlayın.
- Kerevizleri soyarak dilimleyin ve Ayçiçek Yağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
- Borcama yerleştirin.Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp yumuşayana kadar pişirin.
- Patates, kereviz, krema ve muskatı blender’de çekin.
- Servis tabağa kereviz püresini yerleştirin.
- Yanına tavuk etini ve portakal dilimler koyun.
- Kırmızıbiber ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.