Keledoş
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Keledoş sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Buğday ve nohudu geceden ıslatın.Ertesi gün sularını süzün ve ayrı ayrı haşlayın.
- Yeşil mercimeği de haşlayın.
- Haşlanan bakliyatların suyunu süzün ve kenara alın.
- Kuşbaşı eti tencerede haşlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.
- Bakliyatları ve haşlanan eti ilave edin.
- Tuz, karabiber ve et suyunu ekleyin.
- Yoğurdu ayrı bir kap içerisinde çırpın, pişen yemekten bir iki kepçe alın ve hızlıca yoğurdun içine ekleyip karıştırın.
- Karışımı yine tencerenin içine ekleyip karıştırın.
- Son olarak yağı kızdırın.
- Keledoşu bir tabağa alıp üzerine yağı gezdirin ve servis edin.
Afiyet olsun.