()

Ünlü restoranların menülerinin vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen kekikli tavuk sote ve makarna, yapılması son derece hızlı ve pratik bir yemektir. Hem davet yemekleri için hem de günlük öğle ve akşam yemekleri için tercih edilebilecek bir tariftir. Adeta bir profesyonelin elinden çıkmış gibi duran pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız kekikli tavuk sote ve makarna tarifini deneyebilirsiniz. Kekikli tavuk sote nasıl yapılır, merak ediyorsanız tarifi inceleyebilirsiniz!

Kekikli Tavuk Sote için Hazırlık

Kekikli tavuk sote yapmanın en önemli kısmı, yemeğin ön hazırlığıdır. Tavuğun önden bir marinasyona tabi tutulması, yemeğin lezzetine lezzet katacaktır. Lezzeti ile restoranları aratmayacak bir kekikli tavuk sote yapmak için tavuklarınızı marine ettikten sonra en az altı saat boyunca üzerini kapatarak buzdolabında bekletmeniz gerekir. Bu ön hazırlık adımını atlamak tavukların lezzetsiz ve kuru olmasına neden olabilir. Öncelikle marinasyon malzemelerini hazırlamalısınız.

Marinasyon malzemelerini birbirleriyle iyice özdeşleşene kadar bir kabın içinde çırpın. Ardından tavukları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tavuk göğsünü jülyen ya da iri parçalar halinde doğrayın ve marine için hazırladığınız karışımın içine alın. Bu marinasyon malzemeleri ile yaklaşık 500 gram tavuk göğsünü marine edebilirsiniz. Daha çok tavuk pişirecekseniz marinasyon malzemelerini artırabilirsiniz. Tavukları marinasyon için hazırladığınız karışımla buluşturduktan sonra bir kaşık yardımıyla ya da elinizle tavukları ezip parçalamadan sosla kaplanmasını sağlayın. Ardından bir buzdolabı poşeti ya da streç film ile tavukları marine ettiğiniz kabı sarıp buzdolabına alın. Tavuk göğsü marine edilmediğinde son derece kuru ve lezzetsiz olabilir. Marine edilmiş tavuk göğsü ise yumuşacık olur ve marinasyon malzemelerinin tümünün lezzeti de tavukların içine geçer. Kekikli tavuk sote yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası, en az altı saat boyunca tavukların marine edilmesidir. Tavuk göğüslerini bütün olarak değil küp küp doğrayarak marine etmek marinasyon sürecini hızlandırır. İsteğe bağlı olarak marinasyon harcına farklı malzemeler de eklenebilir. Ketçap, sirke ve rende sarımsak da tavukları marine ederken kullanılan malzemeler arasında yer alır. 

Kremasız ve Kremalı Seçenekler

Kekikli tavuk sote kremasız ve kremalı olmak üzere iki farklı şekilde hazırlanabilir. Krema kullanmayı tercih etmiyorsanız tavukların kurumaması, lezzetli ve yumuşak olması için tavukları 6-8 saat boyunca marine ettikten sonra pişirmelisiniz. Makarnayı ise sadece yağlanmış bir şekilde sade de servis edebilirsiniz. Kremasız kekikli tavuk sote için tavukları buzdolabında marine ettikten sonra bir wok tavada soteleyin. Tavukların her iki yüzü ve içi tamamen piştikten sonra tabağa alıp makarnayla birlikte servis edebilirsiniz. Kremalı kekikli tavuk sote yaparken tavukların sotelemesi işi bittiğinde bir paket sıvı krema tavaya eklenir. Dilerseniz krema ile birlikte bir miktar kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz. Kremayı çoğaltmak ve yemekte daha sıvı bir kıvam için kremayı eklerken 50 ml süt de ilave edebilirsiniz. Dağ kekikli tavuk sote yemeğinde kekik aromasının baskın hissedilmesi için kremadan sonra tavaya küçük bir tutam dağ kekiği serpiştirilebilir. Kremayı tavaya ekledikten sonra yüksek ateşte uzun süre pişirmek, kremanın kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle tavuklar krema ile tamamen özdeşleştikten ve birkaç dakika birlikte piştikten sonra pişirme işlemi sonlandırılmalıdır. Kekikli tavuk sote ve makarna yemeği restoranlarda genelde kremayla pişirilir. 

Makarnanın Hazırlanması

Kekikli tavuk soteyle uyumlu bir eşlikçi olan makarnayı hazırlamak son derece pratiktir. Bu tarifte genel olarak penne adı verilen makarna türü tercih edilir. Aynı tarifi farklı makarna türlerini kullanarak da pişirebilirsiniz. Makarnayı hazırlarken öncelikle geniş bir tencerede su kaynatın. Tencerenin içine bolca tuz, bir tepeleme tatlı kaşığı toz zerdeçal ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Kaynamış olan zerdeçallı suyun içine makarnaları atın ve yaklaşık sekiz dakika boyunca makarnaları haşlayın. Al dente adı verilen ne çok sert ne de yumuşak kıvamdaki makarnaları süzün. Makarnayı çok haşlamak, makarnanın dokusunun bozulmasına, hamurlaşmasına, lezzetine kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle makarnayı en fazla on iki dakika haşlamanız gerekir. Makarna haşlandıktan sonra ayrı bir tencerede tereyağı ve yarım paket kremayı ısıtın. Haşlanan makarnaları ısınan tereyağı ve krema ile buluşturun. Tüm makarnalar krema ile harmanlanana kadar karıştırın. Makarnaları yağlarken krema da kullanılacağı için çok fazla yağlı olmaması için tereyağı miktarını az tutabilirsiniz. Örneğin; bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım paket krema, yarım paket makarna için ideal orandır.  

Kekikli tavuk sote ve makarnayı yanında marullu yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Servis tabağına tavuk ve makarnayı yan yana koyabilirsiniz.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)