()

Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Karnıyarık yemeği harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




YAPILIŞI

  1. Patlıcanları yağda kızartıp bir kenara alın, aynı şekilde biberleri de kızartıp yanına ekleyin.
  2. Soğanları doğradıktan sonra ayrı bir tavada kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun.
  3. Üzerine doğranmış biberleri ve sarımsakları ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  4. Küp küp doğramış olduğunuz domatesi, tuzu ve diğer baharatları da ekleyerek karıştırın.
  5. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.
  6. Tepsiye ortaları kesilmiş patlıcanları yerleştirin ve bu kesikleri iç harç ile doldurun.
  7. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kızarttığınız biberlerden keserek birer tane koyun.
  8. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.
  9. Önceden ısıttığınız 170 °C fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)