Karnıyarık
Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Karnıyarık yemeği harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
YAPILIŞI
- Patlıcanları yağda kızartıp bir kenara alın, aynı şekilde biberleri de kızartıp yanına ekleyin.
- Soğanları doğradıktan sonra ayrı bir tavada kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun.
- Üzerine doğranmış biberleri ve sarımsakları ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğramış olduğunuz domatesi, tuzu ve diğer baharatları da ekleyerek karıştırın.
- Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.
- Tepsiye ortaları kesilmiş patlıcanları yerleştirin ve bu kesikleri iç harç ile doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kızarttığınız biberlerden keserek birer tane koyun.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.
- Önceden ısıttığınız 170 °C fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.