()

Çocuklarınız için keyifli bir ara öğün ve misafirleriniz için lezzetli bir atıştırmalık olan kaplumbağa bir diğer adıyla tosbik kurabiye, karamel ve dövülmüş cevizle süslü çift kat çikolataya sahip bir çeşit tatlıdır. İçindeki tereyağı sayesinde ağızda dağılan kurabiye, hafifliği ve kendine özgü aroması ile hemen herkes tarafından sevilerek tüketilebilir.

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Çikolata ve karamel parçaları ile çıtır çıtır cevizlerin eşsiz uyumunu daha ilk ısırıkta damaklarınızda hissedebileceğiniz kaplumbağa tatlısı ile çay saatinizi enfes bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Üstelik bitiremediğiniz kurabiyeleri de birkaç gün daha rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra onları hava geçirmez bir kaba alarak oda sıcaklığında 3-4 gün hatta dilerseniz dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Misafirlere çay ya da kahve eşliğinde ikram edebileceğiniz kaplumbağa kurabiyeleri ile çocuklarınızın ara öğünleri için sıcak çikolata ya da süt ile daha sağlıklı bir atıştırmalıklar elde edebilirsiniz. İşte sizler için çikolata, ceviz ve karamelin enfes birlikteliğinden oluşan kaplumbağa kurabiye tarifi:

Hazırlanışı:

  • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  • Geniş bir kaba un, kakao, kabartma tozu ve tuzu alıp karıştırın. Başka bir kaba tereyağını alın (tereyağından 2 kaşık ayırın) ve krema kıvamı alıncaya kadar mikserle çırpın. Ardından kahverengi ve toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Şeker eriyip kabarık bir hal alana kadar 3 dakika kadar çırpın. Karışıma yumurta ve vanilya özünü de ekleyip tüm malzemeler tamamen homojen bir hal alıncaya kadar karıştırın.
  • Kuru malzeme karışımını da geniş kaba ekleyerek mikser yardımıyla karıştırmaya devam edin. Ardından dövülmüş cevizlerin ¼’ünü, karamel parçalarının ve damla çikolatanın yarısını da kaba ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini temiz bir bezle örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Kalan dövülmüş cevizleri, karamel ve damla çikolata parçacıklarını bir kaba alın. Dinlenen kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarın ve küçük parçalar alarak avucunuzda yuvarlayıp pürüzsüz toplar oluşturun.
  • Fırın tepsisine fırın kâğıdı yerleştirin. Hazırladığınız kurabiye toplarını dövülmüş ceviz, karamel ve çikolata parçacıklarına bulayıp tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkaran ve soğuması için bir kenara bırakın.
  • Kurabiyeleriniz soğurken bir kaba tereyağı, damla çikolata ve karamel parçalarını alın. Ardından karışımı benmari usulü eritin. Erittiğiniz karışımı soğuyan kurabiyelerin üzerine gezdirin. Tereyağı, karamel ve çikolata parçacıkları donana kadar bekleyin. Kurabiyelerin üzerindeki çikolata karışım donduğunda kaplumbağa kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.

Kaplumbağa Kurabiye için İpuçları

Kaplumbağa kurabiyeleri, adını aslında hem içinde hem de dışında çikolata parçacıkları kullanıldığı için alır. Ancak siz çocukların daha keyifli olarak tüketmeleri için kaplumbağa şekli verebilirsiniz. Hatta kurabiyelere çocuklarınızla birlikte şekiller verebilir hem el becerilerinin gelişmesine hem de mutfakta eğlenceli zamanlar geçirmesine katkıda bulunabilirsiniz. Özellikle mutfakta zaman geçirmek isteyen minikler için kaplumbağa kurabiye yapımı iyi bir aktivite seçeneği olabilir. Kaplumbağa kurabiye yaparken aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurursanız daha lezzetli ikramlar hazırlayabilirsiniz:

  • Yumuşak dokulu bir kurabiye elde etmek için un ve diğer kuru malzemeleri sıvı malzemeleri yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın. Bu hem kurabiyelerin daha kolay şekil almasına hem de pürüzsüz bir doku kazanmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda kaplumbağa kurabiyesine özgü yumuşak bir dokuya sahip olmasını da sağlayabilir. Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirmeden önce fırın kâğıdı kullanmanız da önemlidir. Böylece kurabiyelerin tepsiye yapışmasını önleyerek şekillerinin bozulmasına engel olabilirsiniz.
  • Kurabiye yapımının ilk aşamasında tereyağı ve şekerleri iyice çırptığınızdan emin olmalısınız. Karışımın krema kıvamında kabarık bir hal alması için ortalama 3-4 dakika mikser ile çırpmak gerekebilir. Bu işlem sayesinde kurabiye hamurunun pişerken daha iyi kabarmasını ve ağızda eşsiz bir yumuşak kıvam kazanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tereyağı, damla çikolata ve karamel parçalarını benmari usulü eritirken sürekli karıştırmaya dikkat edin. Bu bileşenler çok çabuk yanma eğilimindedir. Sürekli karıştırmak karışımın yanmasını önleyerek tadının bozulmamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca homojen bir karşım elde ederek kaplumbağa kurabiyenin üstündeki çikolataların pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Kaplumbağa kurabiyeleri fırına koymadan önce fırını ısıtmayı unutmayın. Kurabiyeler aniden ısıya maruz kaldıkları için dış katmanları çıtır bir kıvam alırken, iç kısımları yumuşak bir doku kazanır. Eğer soğuk fırına kurabiyeleri verirseniz hamuru uzun süre sıcağa maruz kalır ve sert, kuru bir yapıya sahip olabilir.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarıp bir süre soğumasını bekledikten sonra erittiğiniz çikolata, karamel ve tereyağını üzerine dökmelisiniz. Eğer kurabiye sıcakken sıcak karışımı üzerine dökerseniz kurabiyeler hamurlaşabilir. 

Püf noktalara dikkat ederek siz de çocuklarınız için hem eğlenceli hem de çok lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilir, portakal suyu gibi çeşitli meyve sularıyla servis edebilirsiniz.

Kaplumbağa Kurabiye Besin Değeri Nedir?

1 porsiyon yaklaşık 130 gram kaplumbağa kurabiyenin besin değeri şöyledir:

Enerji : 485 kalori

Protein : 12.64 gram

Yağ : 21.8 gram

Karbonhidrat : 52.5 gram

Posa : 10.7 gram

Kolesterol: 93 mg

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)