()

Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta İrmikli Gül Tatlısı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  2. Hamuru için derin bir kaba tereyağını, sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin.
  3. Üzerine yarım çay bardağı yoğurt ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Ardından irmik ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Son olarak kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  6. Unladığınız tezgah üzerinde öncelikle hamurdan biraz büyükçe parça alın ve merdane yardımıyla hamuru orta kalınlıkta açın.
  7. Çay bardağı yardımıyla hamurunuzdan 3 parça kesin.
  8. Üç yuvarlak parçayı, biri diğerinin yarısından başlayacak şekilde üst üste koyun.
  9. Üst üste koyduğunuz hamurları dıştan içe doğru yavaşça rulo şeklinde sarın.
  10. Ardından tam ortasından keserek ikiye bölün. Böylelikle 2 adet gül elde etmiş olacaksınız.
  11. Gül şeklindeki hamurunuzun ortasına fındık, badem ya da ceviz koyabilirsin.
  12. Gül şeklinde hamurları kestiğiniz kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  14. Gül tatlısı sıcakken üzerine soğutulmuş şerbeti kepçe ile yavaşça dökün.
  15. En az bir saat kadar şerbette kaldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)