İrmikli Gül Tatlısı
Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta İrmikli Gül Tatlısı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatmaya devam edin.
- Hamuru için derin bir kaba tereyağını, sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin.
- Üzerine yarım çay bardağı yoğurt ilave edin ve iyice karıştırın.
- Ardından irmik ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Unladığınız tezgah üzerinde öncelikle hamurdan biraz büyükçe parça alın ve merdane yardımıyla hamuru orta kalınlıkta açın.
- Çay bardağı yardımıyla hamurunuzdan 3 parça kesin.
- Üç yuvarlak parçayı, biri diğerinin yarısından başlayacak şekilde üst üste koyun.
- Üst üste koyduğunuz hamurları dıştan içe doğru yavaşça rulo şeklinde sarın.
- Ardından tam ortasından keserek ikiye bölün. Böylelikle 2 adet gül elde etmiş olacaksınız.
- Gül şeklindeki hamurunuzun ortasına fındık, badem ya da ceviz koyabilirsin.
- Gül şeklinde hamurları kestiğiniz kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Gül tatlısı sıcakken üzerine soğutulmuş şerbeti kepçe ile yavaşça dökün.
- En az bir saat kadar şerbette kaldıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.