()

Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Fırında Tavuklu Krep sofralarınıza geliyor! 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı:

  1. Soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ince ince doğrayın. Ardından tavukları doğrayın.
  2. Doğranmış tavukları sıvı yağda bir tavada soteleyin. Üzerine soğanları ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Salçayı, tuzu, pul biberi, kırmızı toz biberi ve karabiberi ilave ederek güzelce karıştırın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  4. Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpın. Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  5. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürün.
  6. Yağ kızdıktan sonra hamurunuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayın.
  7. Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyi de pişirin.
  8. Pişen kreplerinizi tabağa alın. Tavuklu harcı krepin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyun.
  9. Krepi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirip fırın tepsisine yerleştirin.
  10. Tüm malzemeleriniz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edin. Beşamel sosu için uygun bir tencerede sıvı yağ ve unu kavurun.
  11. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Sos kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırın.
  12. Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
  13. Tavuklu kreplerinizin üzerine beşamel sosunuzdan paylaştırdıktan sonra kaşar peyniri rendesi serpiştirin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. Pişen yemeğiniz servise hazır.

Afiyet olsun!

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)