Fırında Tavuklu Krep
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Fırında Tavuklu Krep sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı:
- Soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ince ince doğrayın. Ardından tavukları doğrayın.
- Doğranmış tavukları sıvı yağda bir tavada soteleyin. Üzerine soğanları ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Salçayı, tuzu, pul biberi, kırmızı toz biberi ve karabiberi ilave ederek güzelce karıştırın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpın. Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürün.
- Yağ kızdıktan sonra hamurunuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayın.
- Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyi de pişirin.
- Pişen kreplerinizi tabağa alın. Tavuklu harcı krepin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyun.
- Krepi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirip fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm malzemeleriniz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edin. Beşamel sosu için uygun bir tencerede sıvı yağ ve unu kavurun.
- Ardından sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Sos kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırın.
- Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
- Tavuklu kreplerinizin üzerine beşamel sosunuzdan paylaştırdıktan sonra kaşar peyniri rendesi serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. Pişen yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun!