()

Dünya Mutfağına Ekmek Bandık, harika lezzetiyle damaklarda iz bırakacak leziz bir Favalı Kuzu Sarma hazırladık. 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.





Yapılışı

  1. Marine için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın.
  2. Eti döverek inceltin ve marine karışımına bulayın.
  3. Fava için baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
  4. Üzerine dereotu hariç kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp bakla iyice yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ilave ederek) pişirin.
  6. Daha sonra çatalla iyice ezin.
  7. İçine kıyılmış dereotu ekleyip kenara alın.
  8. Havuç ve kırmızı biberi temizleyip uzunlamasına yarım santim kalınlığında doğrayın.
  9. Marinede beklettiğiniz eti düz bir zemine serin.
  10. İçlerine havuç ve biber koyup rulo şeklinde sarın.
  11. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun.
  12. Döküm bir tavayı kızdırın ve önlü arkalı çevirerek mühürleyin.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  14. Servis tabaklarına önce fava koyun.
  15. Üzerine dilimlediğiniz eti yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)