Favalı Kuzu Sarma
Dünya Mutfağına Ekmek Bandık, harika lezzetiyle damaklarda iz bırakacak leziz bir Favalı Kuzu Sarma hazırladık. 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Marine için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın.
- Eti döverek inceltin ve marine karışımına bulayın.
- Fava için baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
- Üzerine dereotu hariç kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp bakla iyice yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ilave ederek) pişirin.
- Daha sonra çatalla iyice ezin.
- İçine kıyılmış dereotu ekleyip kenara alın.
- Havuç ve kırmızı biberi temizleyip uzunlamasına yarım santim kalınlığında doğrayın.
- Marinede beklettiğiniz eti düz bir zemine serin.
- İçlerine havuç ve biber koyup rulo şeklinde sarın.
- Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun.
- Döküm bir tavayı kızdırın ve önlü arkalı çevirerek mühürleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Servis tabaklarına önce fava koyun.
- Üzerine dilimlediğiniz eti yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.