()

Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta ekmek kadayıfı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!
🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

Şerbet için;

  1. Şerbet için tencereye şekeri ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırın.
  2. Şekerin tamamen karamelize olup erimesini sağlayın.
  3. Ardından sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. En son limon suyu ekleyip, 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Bu sırada kavrulmuş kadayıfı 1 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar sürekli karıştırarak tekrar kavurun.

Muhallebisi için;

  1. Derin bir tencereye vanilya ve tereyağı haricinde tüm malzemeyi koyun.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  3. Kaynamaya başladığında koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilyayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve 3-4 dakika dinlendirin.

Krem şanti için;

  1. Krem şanti tozunun üzerine bir bardak soğuk süt ekleyip mikser ile koyulaşana kadar çırpın.

Tatlı için;

  1. Borcamınızın tabanına ekmekleri dizin.
  2. Hazırlamış olduğunuz şerbet ile ekmekleri ıslatın.
  3. Ardından muhallebiyi ekmeklerin üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi
  4. ince bir tabaka halinde sürün. Son olarak kadayıfı üzerine yaydıktan sonra dolapta 3 saat kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)