Ekmek Kadayıfı
Ramazan’a özel bereketli tatlılardan bu hafta ekmek kadayıfı harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!
🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
Şerbet için;
- Şerbet için tencereye şekeri ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırın.
- Şekerin tamamen karamelize olup erimesini sağlayın.
- Ardından sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son limon suyu ekleyip, 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Bu sırada kavrulmuş kadayıfı 1 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar sürekli karıştırarak tekrar kavurun.
Muhallebisi için;
- Derin bir tencereye vanilya ve tereyağı haricinde tüm malzemeyi koyun.
- Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Kaynamaya başladığında koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilyayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve 3-4 dakika dinlendirin.
Krem şanti için;
- Krem şanti tozunun üzerine bir bardak soğuk süt ekleyip mikser ile koyulaşana kadar çırpın.
Tatlı için;
- Borcamınızın tabanına ekmekleri dizin.
- Hazırlamış olduğunuz şerbet ile ekmekleri ıslatın.
- Ardından muhallebiyi ekmeklerin üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi
- ince bir tabaka halinde sürün. Son olarak kadayıfı üzerine yaydıktan sonra dolapta 3 saat kadar dinlendirin.
Afiyet olsun.