Crispy Cream Puff
Tadıyla sizleri mest edecek bir Crispy Cream Puff tarifiyle sizlerleyiz🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- İlk olarak hamuru için su, süt ve tereyağını tencereye alın.
- Kaynayınca şeker ve tuzunu ekleyin.
- En son unu ekleyip 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
- Soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
- Krema torbasına koyup profiterol gibi ceviz büyüklüğünde tepsiye sıkın.
- Kıtır hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
- Unu ekleyip yoğurun.İki pişirme kağıdı arasına alıp oklavayla inceltin. Buzluğa atıp 10 dakika bekleyin.
- Sonra çıkarıp sıktığımız hamur büyüklüğünde yuvarlaklar kesip hamurların üzerine koyun.
- Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 175°C, sonra 165°C’ye indirip 30 dakika pişirin.
- Pişince fırından almayıp içinde soğumasını bekleyin.
- Kreması için pastacı kremamızı sütle çırpalım ve sıkma torbasına alın.
- Daha sonra hamurların içine kremayı doldurun.
- İsterseniz çikolatalı sosla da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.