()

Tadıyla sizleri mest edecek bir Crispy Cream Puff tarifiyle sizlerleyiz🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. İlk olarak hamuru için su, süt ve tereyağını tencereye alın.
  2. Kaynayınca şeker ve tuzunu ekleyin.
  3. En son unu ekleyip 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
  5. Krema torbasına koyup profiterol gibi ceviz büyüklüğünde tepsiye sıkın.
  6. Kıtır hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
  7. Unu ekleyip yoğurun.İki pişirme kağıdı arasına alıp oklavayla inceltin. Buzluğa atıp 10 dakika bekleyin.
  8. Sonra çıkarıp sıktığımız hamur büyüklüğünde yuvarlaklar kesip hamurların üzerine koyun.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 175°C, sonra 165°C’ye indirip 30 dakika pişirin.
  10. Pişince fırından almayıp içinde soğumasını bekleyin.
  11. Kreması için pastacı kremamızı sütle çırpalım ve sıkma torbasına alın.
  12. Daha sonra hamurların içine kremayı doldurun.
  13. İsterseniz çikolatalı sosla da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)