()

Tadıyla sizleri mest edecek bir Cinnamon Roll tarifiyle sizlerleyiz 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. İlk olarak ılık süte mayayı ve şekeri ekleyip 5-10 dakika bekletin.
  2. Ardından hamuru için olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
  3. Hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alınca üzerini bir streç film ile kapatıp bir saat mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru tekrar tezgâha alıp 2-3 dakika yoğurun ve ardından tezgâha ve hamura hafif un serpip 35*50 boyutlarında açın.
  5. Bir kabın içerisinde toz şeker ve toz tarçını karıştırın.
  6. Ardından hamurun üzerine tereyağını sürün ve şeker karışımını serpin.
  7. Hamuru rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 1,5-2 parmak kalınlığında hamuru dilimleyin.
  8. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine aralarında hafif boşluk kalacak şekilde dizin.
  9. Mayalanması için 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
  10. Kreması için eritişmiş veya orda sıcaklığında olan tereyağı, labne peyniri, vanilya, pudra şekeri ve sütü bir kap içerisinde iyice çırpın.
  11. Kıvamı daha akışkan veya koyu olmasını isterseniz sütü azaltarak veya çoğaltarak hazırlayabilirsiniz.
  12. Çörekler pişip soğuduktan sonra üzerine kremayı sürüp servis edin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)