Cinnamon Roll
Tadıyla sizleri mest edecek bir Cinnamon Roll tarifiyle sizlerleyiz 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- İlk olarak ılık süte mayayı ve şekeri ekleyip 5-10 dakika bekletin.
- Ardından hamuru için olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
- Hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alınca üzerini bir streç film ile kapatıp bir saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tekrar tezgâha alıp 2-3 dakika yoğurun ve ardından tezgâha ve hamura hafif un serpip 35*50 boyutlarında açın.
- Bir kabın içerisinde toz şeker ve toz tarçını karıştırın.
- Ardından hamurun üzerine tereyağını sürün ve şeker karışımını serpin.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 1,5-2 parmak kalınlığında hamuru dilimleyin.
- Isıya dayanıklı bir kabın içerisine aralarında hafif boşluk kalacak şekilde dizin.
- Mayalanması için 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kreması için eritişmiş veya orda sıcaklığında olan tereyağı, labne peyniri, vanilya, pudra şekeri ve sütü bir kap içerisinde iyice çırpın.
- Kıvamı daha akışkan veya koyu olmasını isterseniz sütü azaltarak veya çoğaltarak hazırlayabilirsiniz.
- Çörekler pişip soğuduktan sonra üzerine kremayı sürüp servis edin.
Afiyet olsun.