()

Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Beşamel Soslu ve Mantarlı Patates Oturtma harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı

  1. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından kıymayı ekleyerek onun da rengi dönene kadar pişirmeye devam edin. Salçasını ilave edin.
  3. Temizlenmiş mantarları iri iri doğrayın ve karışıma ilave edin. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuzu, karabiberi ve maydanozu ilave edip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın.
  4. Patatesleri fazla kalın olmayacak biçimde yuvarlak dilimleyin ve kızartın. Fırın tepsisinin tabanına patatesleri dizin. Üzerine kıymalı mantarlı harcı yayın ve sıcak suyu ilave edin.
  5. Beşamel sosu için ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve içine unu ekleyip rengi dönmeyecek kadar az kavurun. Daha sonra süt, tuz ve karabiberi ilave edip hızlıca karıştırın.
  6. 2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız beşamel sosunu tepsideki harcın üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün.
  7. Son olarak kaşar peyniri rendesini beşamel sosun üstüne serperek koyun.
  8. 200 °C fırında yarım saat pişirin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)