()

Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Beşamel Soslu Fırında Karnabahar sofralarınıza geliyor! 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzün.
  2. Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarın.
  3. 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış olan karnabaharları soğuk suda bekletin, ardından süzün.
  4. Beşamel sosu için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun.
  5. Sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın.
  6. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  7. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdirin.
  8. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 185 °C fırında 25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)