Beşamel Soslu Fırında Karnabahar
Yıldız Şefler Sofrası afiyetle sunar! Tadıyla sizleri mest edecek Beşamel Soslu Fırında Karnabahar sofralarınıza geliyor! 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzün.
- Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarın.
- 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış olan karnabaharları soğuk suda bekletin, ardından süzün.
- Beşamel sosu için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun.
- Sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın.
- Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdirin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 185 °C fırında 25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.