()

Tadıyla sizleri mest edecek bir Berliner tarifiyle sizlerleyiz 🤤

Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




Yapılışı;

  1. Unu bir kaba ve şekeri ekleyin.
  2. Mayayı ılık sütte eritin ve una ekleyerek yoğurun.
  3. 10 dakika dinlenmeye bırakın ardından tuzu yumurtayı ve tereyağını hamura ekleyin.
  4. Üstü kapalı bir şekilde hamur iki katına çıkana kadar 1 saat mayalandırmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru alın ve elinizle yoğurarak havasını alın ardından yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. 7 cm çapında yuvarlaklar kesin, üzerlerini örtüp ılık bir yerde 20 dakika mayalandırmaya bırakın.
  6. Tencereye yağınızı ekleyip 170 °C’de ısıtın.
  7. Mayalanan hamurları ekleyerek 2 dakika kızartın. Hamuru çevirin ve 1 dakika daha kızartın.
  8. Pişen berlinerleri yağdan alın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  9. Reçelinizi uzun uçlu sıkma torbasına koyun ve çörekleri doldurun.
  10. Pudra şekeri ile servis edin.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)