Berliner
Tadıyla sizleri mest edecek bir Berliner tarifiyle sizlerleyiz 🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı;
- Unu bir kaba ve şekeri ekleyin.
- Mayayı ılık sütte eritin ve una ekleyerek yoğurun.
- 10 dakika dinlenmeye bırakın ardından tuzu yumurtayı ve tereyağını hamura ekleyin.
- Üstü kapalı bir şekilde hamur iki katına çıkana kadar 1 saat mayalandırmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru alın ve elinizle yoğurarak havasını alın ardından yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. 7 cm çapında yuvarlaklar kesin, üzerlerini örtüp ılık bir yerde 20 dakika mayalandırmaya bırakın.
- Tencereye yağınızı ekleyip 170 °C’de ısıtın.
- Mayalanan hamurları ekleyerek 2 dakika kızartın. Hamuru çevirin ve 1 dakika daha kızartın.
- Pişen berlinerleri yağdan alın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
- Reçelinizi uzun uçlu sıkma torbasına koyun ve çörekleri doldurun.
- Pudra şekeri ile servis edin.
Afiyet olsun.