Balık Buğulama
Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Balık Buğulama harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Balıkları güzelce temizleyip azıcık tuzlayın.
- Tavanıza ocağı yakmadan yağı dökün.
- Yemeklik doğramış olduğunuz soğanları koyun.
- Üzerine yuvarlak olarak dilimlenmiş patatesleri dizin.
- Daha sonra balıkları ve biberleri ekleyin.
- Üzerine yuvarlak olarak kesilmiş domates ve limonları koyun.
- Bir kase içerisine su ve salçayı koyun. Üzerine tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bu karışımı tavadaki malzemelerin üzerine gezdirin.
- Son olarak maydanozla süsleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye başlayın. Yaklaşık 30 dakika kaynatın patates ve balıklar pişince yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.