Baklava Tatlısı
Bayram’a özel bereketli Baklava Tatlısı harika lezzetiyle birlikte bayram sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
YAPILIŞI
Öncelikle yumurtayı, sütü, yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz ve yuvarlayın.
Bu parçaları tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 3 parça 10’ar adet üst üste koyun.
Tezgaha nişastayı biraz serpin.
Her bir parçadan 5’er adet alarak merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
Cevizleri rondodan geçirin.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz serperek üst üste yerleştirin ve tepsiye alın.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit gelecek şekilde eritilmiş yağın tümünü dökün.
Önceden ısıtılmış 160°C fırına koyun ve altı üstü kızarana kadar pişirin.
Şerbet için
Şeker ve suyu tencereye koyup 15 dakika kaynattıktan sonra şerbetin içerisine birkaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın.
Sıcak baklavanın üzerine ılımış şerbeti dökün.
Afiyet olsun.