Arnavut Ciğeri Yemeği
Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Arnavut ciğeri yemeği harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.
Yapılışı
- Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini iyice temizleyin.
- Ciğerleri üzerine tuz ve karbonat ekledikten sonra una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun.
- Ciğerler piştikten sonra bir tencereye alın ve içine kırmızı toz biberle kişnişi ekleyin.
- Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu tencereye ekleyerek karıştırın.
- İnce ince doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerle, patateslerin olduğu tencereye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.
Afiyet olsun.