()

Ramazan’a özel bereketli tariflerden bugün Arnavut ciğeri yemeği harika lezzetiyle birlikte iftar sofralarınıza geliyor!🤤
Hazırsanız tarifin detaylarına geçelim.




 

Yapılışı

  1. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini iyice temizleyin.
  2. Ciğerleri üzerine tuz ve karbonat ekledikten sonra una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun.
  3. Ciğerler piştikten sonra bir tencereye alın ve içine kırmızı toz biberle kişnişi ekleyin.
  4. Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu tencereye ekleyerek karıştırın.
  5. İnce ince doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerle, patateslerin olduğu tencereye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.

Afiyet olsun.

Bu yazıyı puanlayın!

Ortalama Puan / 5. Puanlayan Kişi Sayısı:

Bu yazıyı kimse puanlamamış. İlk puanlayan siz olun!

0/5 (0 Reviews)